

Det er nok de færreste børn og unge, der bruger mange timer på at gruble over, at livet er forgængeligt. Alligevel er det noget, som vi alle kommer til at stifte bekendtskab med en dag.
Især som pårørende kan det være en overvældende og forvirrende tid, og måske endnu mere for børn og unge. Her er derfor nogle gode huskeråd, når samtalen drejer sig ind på døden, med børn og unge.
Vær ærlig i samtalen
Det vigtigste i sådan en snak er at være ærlig. Der er ingen grund til at forsøge at skjule den skæbne, som alle mennesker en eller anden dag må forholde sig til. Hvis det alligevel er svært at tage snakken, også uden at skræmme, så kan det være en mulighed at besøge en bedemand sammen og få hjælp til samtalen. Find yderligere information på billigbegravelser.dk.
Fortæl om egne oplevelser
Vi lærer alle af hinanden. Derfor kan du dele dine egne oplevelser ift. at miste, at savne og at kommer videre i sorgen. Det kan hjælpe børn og unge til at spejle deres egne følelser i noget du har været igennem. Derudover kan det også åbne op for snakke om gode minder, med netop den man savner. Og at snakke om de gode gamle dage og mindes, er en god måde at bearbejde sorg på.
Hør på deres tanker
Børn og unge har mange spørgsmål og det må de naturligvis også have til døden. Derfor er det også vigtigt at sørge for, at de frit kan stille spørgsmål og undres samt, at de ikke bliver mødt med skræmmende svar, men derimod bliver taget imod med åben arme. Børn og unge gør sig indimellem nogle tanker, som voksne ikke gør og det kan også hjælpe en voksen at høre netop børn og unges perspektiv på et følsomt emne.