Tre gode og effektive redskaber til køkkenet

Måske er du typen, der elsker at lave mad og nærmest bruger uanede mængder af tid på at planlægge dagens måltider, så de stråler på tallerkenen. Eller måske er du typen, som finder blot ordet ’madlavning’ uoverskueligt og hellere køber en færdigret eller en omgang take-away. Uanset hvad findes der flere forskellige køkkenredskaber på markedet, som både kan optimere din madlavning og gøre processen langt nemmere. I denne artikel kan du blive klogere på tre køkkenredskaber, som med garanti kan være effektive i dit køkken.

Skånende opbevaring af knive

Knive skal være skarpe, og derfor skal du passe på dem. Mange lægger køkkenknivene ned i én af køkkenskufferne sammen med alle de andre køkkenredskaber. Men når knivene støder på andet udstyr, kan det slide på både skarpheden og knivskaftet. Derfor kan du overveje om du skal investere i en knivblok. En knivblok placeres blot på køkkenbordet, hvori du kan indsætte og opbevare dine knive. En knivblok beskytter dine knive – og så er de ovenikøbet også i fint og stilsikkert design.

Den perfekte tilberedning

Uanset om du går meget eller lidt op i madlavning, kan det altså være en god idé at anvende et termometer, når du tilbereder maden. Ved brug af et stegetermometer bliver det nemmere for dig at tilberede det perfekte stykke kød. Skal du tværtimod temperere chokolade til bagning, skal du anvende et bagetermometer.

Silikoneforme til madlavning og bagning

Kender du det, når du netop har taget dine nybagte muffins ud af ovnen – og dejen sidder fast i den fast aluminiumsbageform? Nu kan det altså være slut. Silikoneforme er supersmarte – og det gælder både til madlavning og bagning. For med silikoneforme kan du nemt og effektive vippe de færdige muffins, hjemmebagte boller eller andet ud af formene helt uden at de klæber sig fast. Silikoneformene er desuden meget lette at rengøre.